BélyegzőStemplex Kft.

Szeretne kedvezőbb árakon bélyegzőt vásárolni? Esetleg érdeklik a bélyegzős fejlesztések? Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként aktuális akciónkról és újdonságainkról!

Bélyegző szöveglemez cseréje

Bélyegző szöveglemez cseréje
Bélyegző szöveglemez, másnéven bélyegzőgumi vagy lenyomat cseréje

Amikor a bélyegzőn szereplő adatok bármelyike változik, szükségessé válik a bélyegző szöveglemez (bélyegzőgumi, lenyomat) cseréje. Ez nem feltétlenül jelent új komplett bélyegző vásárlást, hiszen egy rendeltetésszerűen használt bélyegzőház akár évtizedekig is szolgálhatja tulajdonosát. Amennyiben a ház még jó állapotban van, úgy elegendő a szöveglemez és a festékpárna cseréje. Utóbbira azért van szükség, mert a korábbi szöveglemez benyomja a festékpárnát és ezeken a részeken az új szöveglemez nem fog kellő mennyiségű festéket kapni.
 
Az általunk gyártott bélyegző szöveglemezeket minden esetben kétoldalas ragasztószalaggal ellátva szállítjuk, ezért bárki számára könnyen elvégezhető a bélyegzőgumi cseréje. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani! Ha követi az alábbi lépéseket, akkor könnyen és gyorsan lecserélheti őket, anélkül, hogy festékes lenne a keze:
 
1. Azokból a bélyegzőkből, amelyeknél cserélni kívánja a szöveglemezt, ki kell venni a festékpárnát. Ezt úgy tudja megtenni, hogy a bélyegzőt kézbe véve egy kicsit összenyomja kb.5mm (erre azért van szükség, hogy a szöveglemez ne feszüljön neki a festékpárnának, így az mozdíthatóvá váljon), majd a festékpárnát oldalról egy határozott mozdulattal megnyomja. A másik oldalon már ki is lehet húzni a párnát.
 
2. A festékpárna nélkül maradt bélyegzővel bélyegezzen egy papírra addig, amíg a nyomat teljesen elhalványul (ez azért jó, mert a szöveglemezről eltűnik a festék, így a szöveglemez leszedésekor nem lesz festékes a keze).
 
3. A szöveglemez levételéhez vegye kézbe a bélyegzőt és nyomja össze teljesen, majd a bélyegző oldalán található két fül egyszerre történő benyomása mellett lassan engedje vissza a bélyegzőt. A bélyegző megakad, így lehetőség nyílik a szöveglemez levételére.
 
4. A szöveglemez levételéhez a legalkalmasabb szerszám egy szemöldök csipesz, de ennek híján egy ollóval vagy egyéb célszerszámmal is le lehet szedni. Ha maradt a nyomófelületen egy kis ragasztó, akkor azt el kell távolítani.
 
5. Miután az új szöveglemezről lehúzta a kétoldalas ragasztószalag védőrétegét, már lehet is felragasztani a bélyegzőre.
 
6. Ezt követően már csak az új festékpárnát kell beilleszteni a helyére (ugyanolyan módon mint a kivételnél) és lehet is pecsételni. 


Amennyiben bármilyen kérdése van  a bélyegző szöveglemez cseréjével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

«  További bélyegzők